spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelİş Teftiş Kurulu : "Seçime gidiyoruz, işverenler rahatsız edilmesin!"

İş Teftiş Kurulu : “Seçime gidiyoruz, işverenler rahatsız edilmesin!”

İş cinayetlerinin ve emek gaspının en üst seviyeye çıktığı Türkiye’de çalışanlara karşı bir hak ihlali daha resmiyete kavuştu. OHAL ile çalışanların grev hakkını engellediğini açıklamakta bir sakınca görmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından şimdi de İş Teftiş Kurulu yayınladığı bir genelgeyle çalışanın haklarını gasp etmeye hazırlanıyor. İş Teftiş Kurulu, 26 Nisan’da yayınladığı genelgeyle, ‘Mayıs ve Haziran aylarında seçime gidiyoruz, işverenlerimiz rahatsız edilmesin’ talimatıyla iş yeri teftişlerini yasakladı.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre; CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İş Teftiş Kurulu’nun yayınladığı bir genelge ile seçim hazırlıklarının sürdüğü Mayıs ve Haziran aylarında işverenlere teftiş yapılmaması talimatı verildiğini açıkladı.

Daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan “Grev tehdidi olan yere, OHAL’den istifade izin vermiyoruz” açıklaması yapmış, “Tüm sanayi kesimine seslenmek isterim 7. OHAL dahil bir fabrikada grev söz konusu mu? Bu süreç içerisinde Türkiye’de sanayi durmamıştır” açıklamasıyla işverenler seslenmisti.  AKP iktidarında ertelenen 13 grevin 5 tanesi 20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL döneminden sonra engellenmişti.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler