spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelUmut-Sen Malatya Sözcüsü Hasan Kaya tutuklandı

Umut-Sen Malatya Sözcüsü Hasan Kaya tutuklandı

Malatya’da aralarında Umut-Sen Malatya Sözcüsü Hasan Kaya’nın da bulunduğu 11 kitle örgütü yöneticisi savaşa karşı çıkan açıklama ve eylemler gerçekleştirdiği için 13 Şubat sabahı evlerine yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı. Hasan Kaya ile birlikte 6 kişi tutuklandı, diğer 5 kişinin ise ifade verme süreci devam ediyor. 

13 Şubat sabah saatlerinde Umut-Sen Malatya Sözcüsü Hasan Kaya’nın evine gelen Terörle Mücadele ekipleri arama yapmış ve gerekçe göstermeden Kaya’yı gözaltına almıştı. Kaya’nın birkaç kitabı ve kendi yazdığı yazıları ev baskınında suç şüphesi ile alınmıştı. Hasan Kaya ile birlikte göz altına alınanlar bugün hakim karşısına çıkarak ifadelerini vermeye başladı.

Malatya’daki dostlarımızdan aldığımız bilgiye göre Hasan Kaya ile birlikte 6 kişi tutuklandı. Tutuklama gerekçesi olarak İnsan Hakları Derneği (İHD) ve HDP’nin açıklamalarına katılımın gösterildiği tahmin ediliyor. Kaya’nın evinden suç şüphesi ile alınan tüm belgelerin eşi Yeter Kaya’ya iade edildiği dolayısıyla suç teşkil eden hiçbir kanıt olmaksızın keyfi bir uygulamayla tutuklama kararı çıktığı anlaşılıyor.

Malatya E Tipi Cezaevine gönderileceğini öğrendiğimiz Hasan Hocamız yalnız değil, Umut-Sen olarak sarayın, patronların savaşına ortak olmamayı sürdüreceğiz. Ve bize sorarsanız Hasan Hoca gibi insanların içerde olması devlet açısından daha tehlikeli. Keza içerde, insanların hayatına alçakça kast eden bir devletin nasıl yıkılacağı üzerine düşünmek ve yapmak için daha geniş bir vakte sahip olunuyor.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler