spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelAdıyaman'da tütün yasasına karşı çıkanlara polisin sert müdahalesi: Çok sayıda yaralı ve...

Adıyaman’da tütün yasasına karşı çıkanlara polisin sert müdahalesi: Çok sayıda yaralı ve gözaltı var

Adıyaman’da tütün yasağıyla ilgili torba yasa tasarısına karşı eylem yapanlara polis saldırdı. Birçok kişi yaralanırken, onlarca kişi de gözaltına alındı.

Meclise gönderilen torba yasa tasarısındaki, makaron veya yaprak sigara kağıdına ticari amaçla sarmalık kıyılmış tütün doldurarak satanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasını öngören maddeyi protesto etmek amacıyla bir araya gelen binlerce Adıyamanlı tütün üreticileri ve satıcıları, bugün Atatürk Caddesi üzerinden Adıyaman Valiliği önüne yürümek istedi. OHAL’i bahane eden polis, biber gazı ve tazyikli suyla kalabalığa sert şekilde müdahale etti.

Polis saldırısı sonucunda birçok kişi ağır biçimde yaralandı, onlarca kişi ise yerlerde sürüklenerek işkenceyle gözaltına alındı. Çevredeki bazı dükkanlar ise saldırıdan zarar gördü.

Valilikten şok eden iddia: “Yüzleri maskeli bazı provokatörler güvenlik güçlerine gaz bombası ve taşlarla saldırdı.”

Adıyaman Valiliği ise halkın uğradığı tüm bu saldırıları adeta meşru kılarcasına bir açıklama yayımladı:

“İlimiz merkezde gerçekleşen tütün eylemi ile ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Yapılan bu eylemin, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında, Valilikten izin alınmadan yapıldığı; bu eylemin durdurulması noktasında güvenlik güçlerinin bütün ikazlarına rağmen, bazı provokatörlerin eylemi kendi amaçları doğrultusunda provoke ettiği, kentin ana yollarını trafiğe kapatarak, aynı zamanda kentin değişik noktalarında birleşerek, belirli gruplar halinde yasadışı sloganlar atıp Valiliğe yürümeye çalıştıkları görülmüştür. Güvenlik güçlerinin yasa dışı olan bu yürüyüşü sonlandırmaları için bütün iyi niyetli uyarı ve ikazlarına rağmen, kalabalık kitle içerisinde bulunan yüzleri maskeli bazı provokatörlerin güvenlik güçlerine gaz bombası ve taşlarla saldırmaları üzerine bazı güvenlik güçleri yaralanmış, göstericilerin saldırgan tavırlarını sürdürmeleri üzerine müdahale edilmiştir. Güvenlik güçlerimiz, sağduyulu davranarak olayları büyümeden kontrol altına almıştır. Bu eylemde, yasal bir zemini olmayan tütün ekimi ve ticaretini üretici lehine düzenleyen kanun tasarısını bahane ederek, huzur ve hoşgörü kenti olan ilimizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan provokatörlere destek vermeyen gerçek tütün üreticileri ile Adıyamanlı hemşehrilerimize gösterdikleri sağduyudan dolayı teşekkürü bir borç biliyoruz.”

 

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler