spot_img
spot_img
Ana SayfaHaberKod-A Bilişim'de işveren zulmü devam ediyor

Kod-A Bilişim’de işveren zulmü devam ediyor

Kod-A Bilişim’de süren örgütlenme çalışmalarının sonunda DİSK Sosyal-İş’de örgütlenen işçiler, işverenin baskı politikaları sonucu İzmir ve İstanbul’da basın açıklamaları gerçekleştirmişti.

250’yi aşkın işçinin katıldığı basın açıklamasında konuşan Sosyal-İş Genel Başkanı Metin Ebetürk ile yaşanan süreç hakkında konuştuk. Basın açıklamasında işçilere seslenen Ebetürk, işvereni işçilerin sendikal hakkını tanımaya, sürgün ve işten atma tehdidinden vazgeçmeye davet etmişti.

Ebetürk konu ile ilgili olarak;

“İstanbul ve İzmir’de basın açıklamalarında bulunduk. İşçileri işe başlama saatlerinde bilgilendirme çalışmaları yürüttük. Tüm işçilerin katılımı ile açıklamalarda bulunduk. Şu an bazı arkadaşlarımıza iş akdi fesihleri ulaşmaya başladı. İzmir’de bazı arkadaşlarımızı zorunlu izne çıkardılar. Bununla ilgili yeni bir eylemlilik planı belirleyeceğiz ve kısa zamanda uygulamaya başlayacağız.” dedi.

İzmir’de üye işçiler ile toplantılar yaparak bir karara varacaklarını belirten Ebetürk, işverenin hala itirazını sürdüğünü, işçilerin zorunlu izne çıkarılarak ve sürgünlere zorlanılarak yıldırılmaya çalışıldığını söyledi.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler