spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncel12.Karaburun Bilim Kongresi: "...17'den 17'ye..."

12.Karaburun Bilim Kongresi: “…17’den 17’ye…”

Bu yıl 6-10 Eylül tarihleri arasında 12.si düzenlenecek olan Karaburun Bilim Kongresi’nin ana teması 100. yılı sebebiyle Ekim Devrimi ekseninde belirlendi ve “17’den 17’ye” tema başlığıyla duyuruldu.

İzmir – Karaburun Gündelik Yaşam Bilim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen ve her seferinde yoğun ilgi gören kongrede bu yıl; “Ekim Devriminin sınıf kompozisyonu ve örgütlenmesi”, “Grundrisse’den Kapital’e Marx’ın yolu”, “Devrimde sanat, sanatta devrim” gibi konu başlıkları etrafında yürütülecek tartışmaların yanı sıra  Kapital’in basımının 150. yılı nedeniyle “Marx ve Kapital gündemi de ele alınacak.

5 gün sürecek olan kongrede  toplam yirmi oturumda  yaklaşık yüz konuşma yapılacak. Ekim Devrimi’nin yüzüncü yılının ve Akademiye yönelik saldırıların, ihraçların odağa alındığı 12. Karaburun Bilim Kongresi, savaşlardan mülteci meselesine, doğadan sanata, faşizmden güncel siyasete, akademinin mevcut durumundan alternatif akademilere kadar pek çok konunun ele alınacağı oturumlar gerçekleştirilecek. Kongre, 10 Eylül Pazar günü ‘’bugün yaratılan korku ortamının nasıl aşındırılabileceği’’ üzerine konuşmaların yer alacağı Kapanış Oturumu ile sona erdirilecek.

“Her yıl Türkiye ve dünya gündemine uzak kalmama iradesini göstererek söz konusu dayanışmayı bilgi üretimi açısından ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Yine her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘içeriğin lafı aştığı’ bir toplumsal muhalefeti örmeyi umuyor ve amaçlıyoruz”  şeklinde açıklama yapan Kongre Düzenleme Kurulu, “Gelin dostlar bir olalım!” çağrısında bulundu ve herkesi etkinliğe katılmaya davet etti.

Kongre hakkında güncel ve ayrıntılı bilgilere www.kongrekaraburun.org sitesinden ve  #Karaburun2017 hastag üzerinden ulaşılması mümkün iken program akışı için  https://t.co/a2GGGamY6c linki tıklanabilir.

 

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler