spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelÇorlu SİO Direnişçileri Taşerona Karşı Kampanyaya Hazırlanıyor

Çorlu SİO Direnişçileri Taşerona Karşı Kampanyaya Hazırlanıyor

Çorlu SİO Automotiv Direnişi 12 günlük direnişin ardından taşeron ile mücadeleyi Türkiye geneline yaymaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde sendikal faaliyet yaptıkları için işten atılan Işık Demir Dahi, Uluç Gavazoğlu Çorlu, Ulaş’da fabrika önünde direniş başlatmıştı.

İşçiler yaptıkları açıklamada “Bizler SIO Automotive fabrikasından sendikalı olduğu için ve kadro istediği için işten atılan güvenlik işçileriyiz. Günde 12 saat çalışma, 2 gün gündüz, 2 gün gece vardiyası, sosyal hayatın olmaması sigorta primlerinin eksik yatması, çoğu zaman maaşlarının gecikmesi güvenlik harici iş yapma, her an işsiz kalma korkusu, geleceği görememek tüm bunlar ve daha fazlası taşeron düzenin dayattığı sorunlardır.” dedi.

SİO Automotiv direnişi aynı zamanda özel sektördeki ilk taşeron ve özel güvenlik işçisi direnişi olma özelliği taşıyor. Bu özelliğe uygun olarak Çorlu Güvenlik-Sen işçi meclisi taşeron ile mücadeleyi tüm Türkiye’ye yaymak için harekete geçti.

Yarın Burgaz’da kongre meydanında 4-7 arasında imza kampanyası başlatıyorlar. İmza stantları Perşembe Edirne’de ve Cuma günü de Tekirdağ’da olacak. Taşeronun yasaklanması için bu mücadeleyi doğru bulan herkesin desteğini ve imzasını yarın Burgaz’da beklediklerini belirttiler.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler