spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelÇorlu Sio Automotiv güvenlik işçileri: "Taşeron mücadelesini tüm Türkiye'ye yayacağız!"

Çorlu Sio Automotiv güvenlik işçileri: “Taşeron mücadelesini tüm Türkiye’ye yayacağız!”

Çorlu SİO Automotiv’de güvenlik işçisi olarak çalışan Güvenlik-Sen ve Güvenlik-Sen İşçi Meclisi üyesi direnişçi işçiler, dün Çorlu’da bir basın açıklaması gerçekleştirerek direnişlerinin formunu değiştirdiklerini ilan etti.

Taşeron şirket olan DAG Güvenliğe bağlı olarak Çorlu Sio Automotiv’de güvenlik görevlisi olarak çalışırken sendikalı olma mücadeleleri ve kadro talepleri sebebiyle  3 işçi işten çıkarılmıştı. İşçiler fabrika önündeki direnişin 11.gününde Çorlu Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasını okuyan atılan işçilerden Uluç Gavazoğlu,” iki gün gündüz iki gün gece olmak üzere günde 12 saat çalışıyoruz, sigorta primlerimiz eksik yatırılıyor, çoğu zaman maaşlarımız geç yatırılıyor, güvenlik harici iş yaptırılıyor. Bu sorunlar taşeron sisteminin dayattığı sorunlardır” dedi ve bundan sonra kadro talebi eksenli direnişlerini Türkiye’nin dört bir yanına yaymak üzere mücadele edeceklerini ifade etti.

Ayrıca direnişlerinin başladığı günlerde Güvenlik-Sen genel başkanı ve iki yöneticinin, sendika üyesi iki işçiyi sosyal medyada hükumeti eleştiren paylaşımları delil gösterilerek devlete ihbar ettiğini belirten direnişçi işçiler; sendikalarındaki tek adamlık aklı ve ihbarcılığa karşı da mücadele edeceklerini ilan etti.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler