spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelOHAL Valiliği atılacak işçi listesi hazırlıyor: Petkim'de işçi kıyımı

OHAL Valiliği atılacak işçi listesi hazırlıyor: Petkim’de işçi kıyımı

Petkim’de 7 yıldır çalıştığı işinden Valilik tarafından gönderilen bir liste ile atılan Onur Ulu, ”OHAL döneminde Petkim’deki işten çıkarmalarda suistimal söz konusudur. Benim sol örgütlerle ilişkim olduğu söylenmiş. İlk olarak işveren sendikayı toplantıya çağırarak elinde 44 kişilik bir liste olduğunu ve bu 44 kişiyi işten atacağını söylüyor. İşten atıldığım gün liste keyfi olarak 25 kişiye düşürülmüş. Bu da OHAL Valiliğinin kendi içindeki çelişkisini gösteriyor” dedi.

Umut-Sen’e konuşan Petrol İş Sendikası üyesi işçi Onur Ulu’nun açıklamaları şöyle:

‘İşçi arkadaşlarımızla birlikte Petrol İş Birlik ve Beraberlik Platformu’nu kurduk’

onur ulu7 yıldır Petkim’de çalışıyordum. Dünya görüşü olarak sınıf mücadelesini benimsemiş biriyim. Nerede haksızlık, hukuksuzluk varsa işçilerin yanında yer alan bir işçiyim. Petrol İş Birlik ve Beraberlik Platformu’nu kurduk. 16 Şube ve 85 fabrikada çalışan arkadaşları yan yana getirmeyi, sorunları birlikte konuşup mücadeleyi ortaklaştırmayı konuşmaya başladık. Kendi fabrikamda da nasıl ekmeğimizi büyütür, emeğimizin karşılığını alırız diyerek çaba gösterdim. Bunların hepsi işveren tarafından da biliniyor.

‘OHAL Valilikleri işten atılacak işçi listesi hazırlıyor’

OHAL döneminde Petkim’deki işten çıkarmalarda suistimal söz konusudur. Benim sol örgütlerle ilişkim olduğu söylenmiş. İlk olarak işveren sendikayı toplantıya çağırarak elinde 44 kişilik bir liste olduğunu ve bu 44 kişiyi işten atacağını söylüyor. Benim işten atıldığım gün liste keyfi olarak 25 kişiye düşürülmüş. Bu da OHAL Valiliğinin kendi içindeki çelişkisini gösteriyor. Birçok insan keyfi biçimde işinden olmuş olacaktı. Sendikaya yapılan açıklama, OHAL Valilerinin bir liste yayınladığı, benim adımın da o listede olduğu şeklinde. İş yerinde çalışmamın tehlikeli olduğu uyarısı yapılıyor. Bu hukuksuzluktur; iş yerinde bir tutanağım, dışarıda karıştığım bir kavga ve sabıkam yok. İşten atma saldırısı benim sendikal kimliğime, mücadeleme yapılmıştır.

‘OHAL işçileri FETÖ’cü, solcu diye atmanın fırsatına dönüşmüş’

17 işçi atıldık toplamda. Diğer arkadaşlarıma FETÖ ile, bana sol örgütlerle ilişkisi var deniyor. Sendika ilk olarak ‘ülke koşulları, elimiz kolumuz bağlı’ şeklinde konuşarak bir şey yapamayacağını söyledi. Fakat içeride ciddi bir huzursuzluk var, herkes bizi tanıyor. Bunun karşısında sendika da bir şey yapmak zorunda kalabilir. OHAL işçileri sorgusuz sualsiz, herhangi bir etiket ile işten atmanın fırsatına dönüşmüş. Bir basın açıklaması ile süreci anlatmak için Çarşamba günü saat 16.00’da Petkim giriş kapısında bir basın açıklaması yapacağım. Verilen bu kararın onurumu kırdığını, bundan sonraki hayatımı da olumsuz etkileyeceğini kamuoyu ile paylaşacağım bu açıklamaya tüm işçilerin dayanışmasını bekliyorum.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler