spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelKale Ambarı Grevi 2 saatte patronu dize getirdi, anlaşma sağlandı

Kale Ambarı Grevi 2 saatte patronu dize getirdi, anlaşma sağlandı

Konya’da bulunan Sağlan Kale Umumi işyerinde Nakliyat-İş’e üye işçilerin taleplerinin ve sendikanın diğer ambarlarda imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin işveren tarafından kabul edilmemesi ve arabulucuk sürecine katılmaması sonrasında 28 Eylül’de davul zurnayla grev pankartı asılan işyerinde Nakliyat-İş’e üye işçiler patronu birkaç saat içinde dize getirdi. Öğle saatlerinde işverenin talebiyle masaya oturan işçiler ve sendika, grevi taleplerinin tamamı karşılanarak sonlandırdı.

Türkiye genelinde ki ambar taşımacılığının merkezi durumunda olan İstanbul’ la birlikte İzmit, Gebze, Adapazarı, Zonguldak, Bartın, Karabük, Yalova ve Konya illerinde Nakliyat-İş 8. dönem Toplu İş Sözleşmesini imzaladı. Ancak Konya da bulunan Sağlan Kale Umumi diğer ambarlarda imzalanan Toplu İş Sözleşmesini kabul etmedi. İşyerini sendikal örgütlülükten koparmak için her türlü yönteme başvuran işveren arabulucu aşamasında da görüşmelere katılmadı.

Bunun üzerine Nakliyat-İş grev kararı ile uygulama tarihi Sağlan Kale Umumi yöneticilerine tebliğ ederek 28.09.2017 Perşembe saat 10:00 da, Konya da faaliyet gösteren Nakliye Ambarlarında ki üyeleriyle Kale Nakliyat Ambarı önünde bir araya gelinerek davullu zurnalı bir şekilde bayram havasında greve başladı. İş yeri önünde Nakliyat-İş Sendikası Konya Bölge Temsilcisi Mehmet ÜNVER tarafından sürecin anlatıldığı bir basın açıklaması yapıldı ve işyerine grev pankartı asıldı.

davul zurna-grev
Öğle saatlerinde işverenin görüşme talebi ile grevci işçiler ve sendika yöneticileri işveren tarafı ile görüştü ve bütün şartları kabul ettirdi. Toplu iş sözleşmesi imzalanıp anlaşmanın sağlanması ile birlikte işyerinde çalışma devam etti.

Yapılan toplu iş sözleşmesi ile ücretlere 1. yıl farklı ücret gruplarına ortalama % 25 oranında ücret zammı yapıldı. Nakliyat Ambarlarında çalışan üyelere yılda 4 maaş ikramiye alındı. Yapılan bu sözleşeme diğer işyerlerine örnek olacak sözleşme maddelerinden bazıları şöyle:

  • Toplu iş sözleşmesinin herhangi bir maddesinin işveren tarafından uygulanması durumunda sendika üyesi işçilerin o işyerinde iş bırakma “çalışmama hakları” vardır. Bu yasalarda olmayan hak grevinin toplu iş sözleşmesi ile düzenlenmesidir.
  • İşverenler, işyerinde işini müteahhitlik (alt işveren) taşerona devredemez. Aksi takdirde bu toplu iş sözleşmesi aynı işyerinde aynen uygulanır.
  • İşyerinde mevcut iş ilişkisi belirsiz süreli iş ilişkisidir. İşyerlerinde geçici iş ilişkisi ile işçi çalıştırmak sendikanın onay vermesinde olabilir.
spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler