spot_img
spot_img
Ana Sayfa6356'yı parçalaPulver işçileri 6356'yı parçalıyor

Pulver işçileri 6356’yı parçalıyor

6356 Sayılı Sendikalar Yasası’na güvenerek sendikalı olan Pulver işçileri, sendikal örgütlenme sürecinde mobbing ve işten atılmalarla beraber yasanın gerçek yüzüyle karşılaştı. O günden sonra işçiler fiili, meşru ve örgütlü bir mücadelede sürdürdükleri kararlılıkla patron üzerinde basınç oluşturmayı başardılar. Böylece patronun kendilerine 24 Ekim’de görüşme teklifi etmesini sağladılar. Direnişin seyrine ise görüşme sonrası karar verilecek.


Pulver kimya, Elaston ve Conta’da işe geldiğimiz her gün tedirgin ve isteksizdik. Çünkü içeride sömürü ve baskı vardı. Yıllık izinler, fazla mesailer hep zorunluydu. “İşine gelen çalışır, işine gelmeyen ceketini alıp gider”, gibi cümleler duyuyorduk ve huzursuzluk vardı. Artık buna dur, demenin zamanı gelmişti ve sendika ile tanıştık. Bir yol çizmek için örgütlenmeye karar verdik.

Kendi aramızda fikirlerimizi paylaştık, tartıştık. Hem içeride hem de dışarıda toplantılar yaparak bu bağı güçlendirdik ve sosyal medya üzerinden gruplar kurduk. Bilgi akışını herkese sağladığımız için kimsenin kafasında soru işareti kalmadı.

Petrol-İş ile inançlı, istekli ve mücadeleye hazırdık. Direnişimiz böylelikle her geçen gün dahada çok büyüyor ve güçleniyordu. Bu süreçte anayasal hakkımız olan sendikaya üye olduğumuz için -farklı nedenler bahane edilerek- 3 arkadaşımız işten çıkarıldı.

Kesinlikle taviz yok. Biz birbirimize daha çok sarıldık ve halkayı büyüttük. Bu süreçte gerek yasal gerek yasal olmayan eylemler yaptık. Çünkü arkadaşlarımız haksız yere işten atıldı ve biz de iş durdurduk. “Ya hepimiz ya hiçbirimiz” diyerek yola çıktık ve sermayenin kaybedeceğine inandık. Bu inançla eylemleri dışarıdan içeriye taşıdık. “Artık içeride, dışarıda direniş ve mücadele var. Bu dava ekmek davası, bu kavga sınıf kavgası”, diyerek arkadaşlarımıza mücadeleyi anlattık.

Baskılar oldu, tutanaklar tutuldu. Bizler dimdik karşılarına dikildik. Artık örgütlü çalışanlar olduğumuzun farkına varmaları gerekiyordu. Sloganlarımızla, kararlılığımızla, eylemlerimizle şalter indirerek, sermayeyi tanımayarak, arkamızı dönerek baskıları yıldırdık. İşten atılmaları durdurduk. Yani birleşen işçiler asla yenilmezler, bunu gösterdik. 3 arkadaşımızın dışarıda olmasının üzücü olmasından ziyade onlar bizim onur simgemiz oldu. Onları son güne kadar yanlız bırakmayacağız. Arkadaşlarımız işlerine geri dönene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Direnişimize gelen destekleri görmek, sesimizi duyurabilmek bizi mutlu ediyor.

Çalışan işçilerin birlik olması, Petrol İş Sendikası’nın mücadeleci tutumu ve yalnız bırakmayışı direnişe can verdi ve güzel sonuçlar getiriyor. Patron sendikamızı tanımaya ilk görüşme için gün verdi. İşçiler birleşin, başka çare yok, diyoruz.

Birleşe birleşe kazanacağız.

Biz kazanacağız ✌️

Pulver İşçileri

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler